Tips ramen lappen

Een glazenwasser lapt de ramen aan de buitenkant. Voor u blijft alleen de binnenkant van de ramen over. Die wilt u natuurlijk net zo goed hebben als de buitenkant. Met de tips van Glazenwasserzoeken.nl heeft u overal streeploos schone ramen.

Stappenplan ramen lapen

Hieronder vindt u een handige handleiding voor streeploos schone ramen.

Ramen wassen sop

U kunt op verschillende manieren een emmer sop maken om uw ramen te lappen. Afwasmiddel werkt erg goed als sop voor streeploos schone ramen. Bovendien heeft u waarschijnlijk wel afwasmiddel in huis. U kunt ook speciale schoonmaakmiddelen voor ramen lappen kopen. Vaak werken glazenwassers met dit soort middelen. 

*Sommige mensen voegen een ui toe aan hun sop voor ramen wassen. Dit schijnt erg goed te werken bij het streeploos lappen van uw ramen.

Spons en trekker voor ramen lappen

Gebruik altijd een zachte spons of doek om een trekker om de ramen te lappen. Zo voorkomt u krassen, maar haalt u wel al het vuil weg. Als u de ramen heeft ingesopt, gebruikt u een trekker om de ramen af te nemen. Werk hierbij van boven naar beneden en stop nooit halverwege het raam. Let goed op water dat van de trekker druipt. Als u dit voorkomt, krijgt u streeploos schone ramen. Het is belangrijk dat u de trekker tussendoor goed droogt met een doek.

Kozijnen afnemen

Als u het raam gelapt heeft, blijft er soms wat water achter in de randen bij het kozijn. Neem de kozijnen voorzichtig af met een droge doek. Als u altijd richting het kozijn veegt, komt er geen water meer op uw schone ramen. Heeft u toch per ongeluk een beetje water op uw raam geveegd of ontdekt u een streep? Veeg dan met een prop krantenpapier over het raam tot alle strepen verdwenen zijn.